От понеделник в Средиземно море започват ученията на НАТО Neptune Strike

...
От понеделник в Средиземно море започват ученията на НАТО Neptune Strike
Коментари Харесай

В Средиземно море започват ученията на НАТО Neptune Strike '22

От понеделник в Средиземно море започват ученията на НАТО Neptune Strike `22, които ще продължат 12 дни, съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби. В тях ще взе участие американският самолетоносач " Хари Труман " с ударната си група.

Учението ще бъде ръководено от вицеадмирал Юджийн Х. Блек III, командващ Шести флот на военноморските сили на Съединени американски щати.

" Целта на Neptune Strike `22 е да покаже способността на НАТО да интегрира високите бойни качества на ударната група в поддръжка на сдържането и защитата на Алианса ", уточни Кърби пред медиите.

По думите му, съветската военна ескалация, застрашаваща Украйна, е взета поради от съдружниците, само че самите учения са планирани още през 2020 г. и не са провокирани от настоящите събития. Затова маневрите не са замислени съгласно вероятните разновидности на развиване на обстановката с Украйна.

" Ударната група на самолетоносача " Хари Труман " ще бъде поставена под оперативния надзор на НАТО и ще служи като център на тази от дълго време планувана активност, която предизвиква способността на съдружниците да си сътрудничат и да се интегрират дейно ", разяснява представителят на Пентагона.

" Това в действителност е морско обучение на НАТО, за да се тества необятен набор от морски качества, които желаеме да сме сигурни, че продължаваме да подобряваме. ", разясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР